label image
Carlsberg frame Carlsberg frame--mobile

Koliko je zeleno, stvarno zeleno?

Zelena je poznati sinonim, ne samo za okoliš već i za Carlsberg.

Točnije, tamna i svijetlo zelena boja na našim etiketama Pilsnera točno repliciraju prirodne boje hemlja i njegove mlade cvjetove.

Ali ironično, zelena je najmanje ekološki prihvatljiva boja.

Zato smo promijenili zelenu tintu na našim etiketama da bude na bazi srebra i dobije oznaku Cardle to Cradle Certified. Za bolje recikliranje. Sve u cilju stvaranja boljeg sutra.

 

Kako bi pivo bilo u potpunosti održivo i ekološko, cilj nije da etiketa samo izgleda zelenije. Cilj je u tome da se etiketa i više reciklira. Zapravo, kada je riječ o recikliranju papira općenito, samo 75% može se ponovno upotrijebiti nakon što se završi proces recikliranja. Budući da smo prva velika korporacija na svijetu koja je koristila Cradle to Cradle Certified™ tinte, nadamo se da će druge korporacije, tvrtke i industrije slijediti naš primjer i koristiti više održive tinte.

Od zelenog dizajna

Do zelene prirode

Ponosni smo da su naše etikete ne samo zelene po dizajnu, već zelene u punom smislu. Naša zelena tinta nije samo zelenija, ona je napravljena od obnovljivih izvora energije. Uz to, trudimo se poboljšati i pronaći način kako ćemo postići i certifikat zlatne razine.